Skip to content

burcukuşu boutique

düşlediğiniz tüm güzellikler…

>

Birkaç aydır gece tutan tatlı krizlerinde, ani misafirlerde en sık yaptığım tarif mikrodalga sufle.
Sufleyi yaptıktan sonra veya hazırlama aşamasında suflede yapacağınız değişiklikler yaratıcılığınıza göre çeşitlenebilir.Örneğin ben resimde de görüldüğü gibi bir defasında üzerine tahin helvalarını parça parça koydum ve o şekilde pişirdim.İçerisine portakal kabuğu, tarçın, fındık, ceviz konulabilir.Pişirdikten sonra özellikle vanilyalı dondurma ile servis yapmanızı öneririm.
 
Malzemeler:
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam karbonat

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp mikrodalga fırına uygun bir kap içerisinde pişirebilirsiniz.Kabın büyüklüğünü seçerken kekin kabaracağını göz önünde bulundurmanızı öneririm.
Afiyet olsun…